Ryger Elektro AS

Styr hjemmet

Styrer hjemmet med et tastetrykk

Det gule lyset fra lampene i stua til Bjarne Sortland står i sterk kontrast til den mørkeblå kveldshimmelen utenfor. Strålene brer seg i duse farger over blanke flater, og spiller en av hovedrollene i den moderne funkisboligen.

– Her skal du ikke sitte med skarpe spotlys i øynene. Dette er nøye lagt opp av lysdesigner og gir en fin effekt, forteller Sortland og viser rundt i boligen med panoramautsikt over fjorden i Vervik.

Energibesparende system

– Jeg kan faktisk sitte hvor som helst i verden og styre lyset i hjemmet mitt, forteller han.

Med et lite tastetrykk på smarttelefonen har Sortland full kontroll på både lys og varme. Et automatisert styringssystem sørger for maksimal komfort med riktig temperatur til enhver tid.

– Det er enkelt, praktisk og energibesparende. Reiser jeg bort, går huset i «dvale». Slik sparer jeg strømutgifter, forteller han.

“Jeg fikk god oppfølging underveis og elektrikerne arbeidet selvstendig. Ryger Elektro kan jobben sin og jeg stoler på dem.”

Vannbåren varme fra sjøen

Sortland kontaktet Ryger Elektro da han skulle i gang med husprosjektet for drøyt to år siden, og trengte elektriker til å installere et topp-moderne system for varme- og lysstyring.

– Jeg visste at Ryger hadde kompetanse til å utføre avanserte installasjoner med automatisk styring. De har levert alle kravene på en god måte, sier han fornøyd.

Strøm hentet fra sjøen like utenfor stuedøra sørger for vannbåren varme i hele huset.

– Det er klart at dette er et litt annerledes system som krever spesiell kompetanse. Den har jeg funnet hos Ryger, sier han.

Han setter pris på den direkte kontakten han har hatt med elektrikerne gjennom husbyggingen.

– De har kommet på kort varsel ved behov. Prosjektet har gått over tid, og denne fleksibiliteten har derfor vært viktig gjennom hele prosessen. Jeg var mye bortreist under installering, men god oppfølging underveis gjorde at de kunne arbeide selvstendig. Ryger elektro kan jobben sin og jeg stoler på dem, avslutter Sortland.