Ryger Elektro AS

Skretting

Ombygd styringssytem gir sikker døgndrift

Grønne fisketanker står på rad og rekke i en idyllisk båthavn på Idse. De pumper kontinuerlig opp vann fra havet, og sirkulerer ut det gamle. Fisken i tankene blir fôret i kalkulerte intervaller – alt styrt med automatisert elektronikk.

– Vi er helt avhengig av at pumpene sviver hele døgnet. Hvis ikke risikerer vi at fisken dør og vi står uten arbeid i et halvt år, sier forsøksleder Arnt Inge Fundingsland i Skretting.

Fiskefôrleverandøren har bygd om hele sitt styringssystem i et nytt og moderne anlegg. Ryger Elektro har fått tilliten med å håndtere den elektriske delen av omleggingen, og forsøkslederen er godt fornøyd med sikkerheten på det nye anlegget.

– Det er driftssikkert og fungerer veldig bra. Ombyggingen har gitt oss mer kontroll på alarmer og overvåkning. Nå fungerer styresystemet så bra at vi får færre alarmer, og dermed blir det færre utrykninger og mindre arbeid på nattestid. Det sparer oss for både tid og penger, sier Fundingsland.

Elektriker på kort varsel

Med døgndrift er stasjonen avhengig av å få tak i elektriker på kort varsel om noe skulle svikte.

– Det er veldig viktig for oss å ha tilgang på hjelp, enten det er mandag eller søndag kveld. Det er en stor trygghet for oss å ha elektrikere med bred industrikompetanse på denne siden av fjorden, som er tilgjengelig til alle døgnets tider, sier Fundingsland.

– Nå kjenner vi bedriften så godt at vi tar direkte kontakt med den personen vi trenger i Ryger Elektro. Det er effektivt og minimerer risikoen for kommunikasjonssvikt, legger han til.

“Det er en stor trygghet for oss å ha elektrikere med bred industri kompetanse på denne siden av fjorden, som er tilgjengelig til alle døgnets tider.”

Bred kompetanse

Fundingsland trekker frem Rygers brede kompetanse som en viktig faktor i valg av elektriker.

– Ryger har ansatte med forskjellig bakgrunn, fra vanlig elektro til termografering, brannsentral, og automasjon. De har vært borti mye, og det kommer godt med her hos oss, sier han.