Ryger Elektro AS

Funkis

Funksjonell funkis for fremtiden

Vi vet at livet vil forandre seg

– Dette huset tar hensyn til det, sier Martin Sigmundstad.

I hans nye smarthus-bolig på Tau er alt radiostyrt. Ett klikk på mobiltelefonen, og lyssettingen endres fra middagsstemning til dunkel belysning, perfekt for kalde høstkvelder i den lyse stua.

«Hva vil du se nå?», spør han med et smil. Funksjonene er mange, men han har ikke tatt helt av. Enda. Dette er nemlig elektroniske løsninger som legger til rette for fremtiden. Her har han bygget for å bli.

– Jeg tror det vil skje mye på helse- og omsorgssiden som gjør at vi kan bo her lenge. Med dette el-systemet kan jeg endre funksjoner alt ettersom livssituasjonen endrer seg, sier han.

Tilpasset el-system

Det hvite funkishuset er en tilpasset bolig med alle funksjoner på ett gulv. Det har terskelfri tilgang og bredder som gir plass til rullestol i alle funksjonelle rom. Et el-system med flere punkter åpner for store muligheter. Dette er et hus det er trygt å bli gammel i.

– Jeg ser for meg sensorer i sengen som registrerer om jeg står opp, så lyset går på automatisk. Eller at sensoren utløser en alarm hos helsepersonell om jeg ikke skal ut av sengen på dette tidspunktet, sier han hypotetisk.

«Ryger Elektro viste entusiasme for denne typen smarthus-teknologi. Det ga meg sterk tiltro til dem.»

– Unikt samarbeid

Ryger Elektro har hatt ansvar for hele det elektriske anlegget i boligen, fra planlegging til montering og styring.

– Ryger var konkurransedyktige på pris, men jeg valgte dem også fordi de viste en entusiasme for denne typen smarthus-teknologi som ga meg tiltro til dem. Vi har samarbeidet ekstremt godt, sier Sigmundstad.

Han ser klare fordeler med å ha kompetente fagfolk i hjemkommunen.

– Med dette systemet vil det være naturlig at vi samarbeider i årene fremover. Da er det godt med solid fagkunnskap i nærheten. Samtidig er den menneskelige kontakten du får hos Ryger unik, sier han og legger til:

– Det jeg liker best er at Ryger har en fantastisk fin fremtreden. De er «finslige», som vi sier i Strand, ryddige og ikke til sjenanse for andre. De er fleksible og tilpasser seg totaliteten i prosjektet, sier han.

Kvaliteten har huseieren heller ikke noe å utsette på.

– Den er perfekt, sier han med et smil.

Lyssetting for enhver anledning: – Samarbeidet mellom Ryger Elektro, lysdesigneren og meg har vært utrolig bra, sier Sigmundstad.